image001In samenwerking met reisorganisatie Style in Travel organiseren wij een geheel verzorgde wijnreis naar Noord-Portugal. Wat kunt u verwachten?                                                                                  Nederlandse reisleiding verzorgd door Sandor Wine Import, prachtige lokaties, geweldige diners en uitgebreide wijnproeverijen. Uw programma:

4-daagse wijnreis naar de mooiste wijnlocaties van Noord Portugal
Exclusieve wijnproeverijen, dineren en overnachten in authentieke luxe accommodaties unieke rondleidingen, een boottocht over de Douro en een bezoek aan het sfeervolle Porto.

Style in Travel organiseert in samenwerking met Sandor Wine Import deze 4-daagse wijnreis naar Noord Portugal. Portugal en wijn zijn de passie van Sandor en zijn dochter Julia! Sandor komt al vanaf zijn jeugd in Portugal en werd door zijn ouders geïntroduceerd in de wijnen van zijn favoriete land. Sinds zes jaar importeert Sandor wijnen uit Portugal en mag hij zich de Portugal wijnspecialist noemen. Gedurende deze reis wordt er een bezoek gebracht aan de twee wijnhuizen waar Sandor nauw mee samenwerkt en waar hij uitgebreide proeverijen en rondleidingen voor u heeft geregeld. Deze bezoeken aangevuld met heerlijke lokale gerechten, een bezoek aan monumentaal Porto en een ‘proeverij’ boottocht langs de oevers van de Douro, zorgen ervoor dat u gedurende deze 4 daagse reis kennis maakt met Noord Portugal en haar wijnen.

Dag 1 – september 2018:
Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Porto. Bij aankomst op Porto Airport staat de minibus klaar, die u aansluitend naar Viana do Castelo brengt, waar een lunch voor u geregeld is.

Aansluitend rijdt u verder naar het bekende wijnhuis Solar de Serrade, gelegen in de buurt van de plaats Moncao, in het noordelijke deel van de uitgestrekte Vinho Verde regio.

De grens met het Spaanse Galicië ligt slecht op vijf kilometer ten noorden van de mooie vallei, waar de Quinta van Solar de Serrade ligt. Vanwege het micro klimaat de plek waar de allermooiste Alvarinho wijnen worden geproduceerd. Hier krijgt u een rondleiding, een geweldig diner en bijpassende wijnproeverij en zult u overnachten.

Overnachting in de Quinta van Solar de Serrade

Dag 2 – september 2018:
Na het ontbijt verlaat u Solar de Serrade en rijdt u gedurende een mooie rit van ongeveer drie uur het wijnhuis van Quinta do Popa.

De geschiedenis van dit wijnhuis begint bij Quinta do Vidiedo, in Tabuaço. De oorspronkelijke naam van het landgoed, met Francisco Ferreira, de zoon van een rijke wijnboer. Francisco liet het landgoed na aan zijn zoon, José Ferreira, die de erfenis, bestaande uit steen en wijnstokken, dankbaar aannam. Op dat moment was de wijngaard slechts 9 hectare groot. José vervulde zijn vaders droom door de beste wijn te gaan produceren op een bevoorrechte positie gelegen landgoed aan de rivier de Douro. Het landgoed werd vernoemd tot Quinta do Popa, ter ere van zijn vader Francisco, bijgenaamd “Popa”, vanwege zijn onberispelijke pompadoer kapsel.

In het jaar 2007 nam zoon Stéphane de leiding van zijn vader José over en startte met de productie van wijn onder leiding van de zeer gevierde wijnmaker uit de Bairrada, Luis Pato. Deze formule is het succes van dit wijnhuis geworden.

Indrukwekkend is het prachtige landgoed en de bewogen en rijke geschiedenis van dit familiewijnhuis. Verrassend om te weten dat bij Pôpa nog steeds gebruik gemaakt wordt van de traditionele Lagares methode, ofwel vinificatie middels voetpersing in granieten tanks voor veel van hun topwijnen.
Aangekomen bij de quinta is er een uitgebreide proeverij voor u geregeld, aangevuld met een heerlijke picknick/ lunch.

Na afloop van de lunch brengt de bus u naar uw hotel, waar vanavond het diner voor u geregeld is.

Overnachting in Quinta de Casaldronho Wine hotel

Dag 3 – september 2018:

U verlaat uw hotel en rijdt naar de pier van de Douro rivier, alwaar u een tocht maakt over de rivier de Douro, op een exclusief voor de groep afgehuurde boot. Een wijnproeverij en de lunch aan boord is geregeld.

Na afloop van deze boottocht rijdt u naar Porto, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Overnachting in Hotel Carris of gelijkwaardig, Porto

Dag 4 – september 2018:
Dag ter vrije besteding in Porto

Gelegen aan de monding van de Douro biedt Porto u een rijkdom aan historie en cultuur. In Porto vindt u de wortels van de Portugese geschiedenis. Het oude stadscentrum werd door de Unesco reeds in 1996 uitgeroepen tot “werelderfgoed”.

Tegen de granieten steile oevers van de Douro rivier bevindt zich het historische centrum dat via de vele bruggen verbonden is met het aan de overkant gelegen Vila Nova de Gaia (met de vele porthuizen).
De (culturele)rijkdom van de stad is af te lezen aan de uitbundig gedecoreerde architectuur van de late gotiek (Manuelstijl) en de 18e eeuwse barok.

Het is een drukke stad met mooie en gezellige winkelstraten, veel cafés en restaurants (vooral langs de kade) en pittoreske oude stadswijken met elk een eigen karakter; Ribeira, de middeleeuwse benedenstad aan de kade van de Douro, is een wirwar van smalle straatjes, arcades en binnenpleintjes.
In Baixa zijn veel mooie drukke winkelstraten te vinden (Rua Santa Catarina met het beroemde Art-Nouveau Café Majestic).

Transfer naar de luchthaven, Transavia vlucht vanuit Porto naar Amsterdam.

Inbegrepen bij deze reis:
– Transavia vlucht Amsterdam-Porto-Amsterdam, inclusief 10 kilo aan handbagage
– Vervoer per luxe, airconditioned minibus gedurende de reis
– 1 overnachting in de Quinta van Solar de Serrade , in een standaard kamer op basis van halfpension, t.w. logies, ontbijt en diner
– 1 overnachting in Quinta de Casaldronho Wine Hotel, in de omgeving van de Douro, in een standaard kamer op basis van halfpension, t.w. logies, ontbijt en diner
– 1 overnachting in een hotel in Porto , op basis van logies en ontbijt
– Uitbegreide wijnproeverij en rondleiding in Solar de Serrade
– Uitgebreide wijnproeverij en rondleiding in Quinta do Popa
– Boottocht, inclusief uitgebreide proeverij op
– Lunches en diners inclusief
– Nederlandssprekende begeleiding gedurende de reis (Sandor Wine Import)

Voor boekingen klik hier

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief