Portugese wijnhuizen

Portugal heeft een groot aantal wijnhuizen, zowel grote als kleine, die allemaal unieke en kwalitatieve wijnen produceren. Hieronder volgen enkele van onze Portugese wijnhuizen, op basis van hun productie en bekendheid:

Esporão

Esporão is een van de grootste wijnhuizen van Alentejo, dat bekend staat om zijn rode wijnen, maar ook witte en roséwijnen produceert.

Esporão is een gerenommeerd wijnhuis in Alentejo, Portugal. Het werd opgericht in 1973 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van kwaliteitswijnen in Portugal.

Het wijnhuis ligt in het hart van de regio Alentejo en heeft ongeveer 700 hectare wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels en valleien. Esporão maakt gebruik van duurzame en biologische wijnbouwpraktijken, wat heeft geleid tot de certificering van enkele van hun wijngaarden als biologisch.

Herdade do Freixo​

Herdade do Freixo is een wijnhuis gelegen in de regio Alentejo in Portugal. Het landgoed is ongeveer 400 hectare groot, waarvan ongeveer 70 hectare worden gebruikt voor wijngaarden. Het wijnhuis werd opgericht in 1998 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke producent van kwaliteitswijnen in Portugal.

Herdade do Freixo maakt gebruik van duurzame en biologische wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van de biodiversiteit in het gebied. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen, evenals mousserende wijnen en port.

Quinta do Põpa

Quinta do Pôpa is een wijnhuis gelegen in de Douro-vallei in Portugal. Het landgoed is ongeveer 70 hectare groot, waarvan ongeveer 25 hectare worden gebruikt voor wijngaarden. Het wijnhuis werd opgericht in 2003 door de broers Stéphane en Vanessa Ferreira en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke producent van kwaliteitswijnen in Portugal.

Quinta do Pôpa produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode en witte wijnen en port. Het wijnhuis gebruikt voornamelijk inheemse druivenrassen, waaronder Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão en Tinto Cão voor hun rode wijnen en Viosinho, Rabigato en Gouveio voor hun witte wijnen.

Solar de Serrade

Solar de Serrade is een wijnhuis gelegen in de regio Vinho Verde in Portugal. Het wijnhuis is gevestigd in de Sousa-vallei, een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en ideale klimatologische omstandigheden voor de wijnbouw.

Het landgoed Solar de Serrade strekt zich uit over ongeveer 25 hectare en is al generaties lang in handen van dezelfde familie. Ze hebben zich toegelegd op het produceren van kwaliteitswijnen die de unieke kenmerken van de Vinho Verde-regio weerspiegelen.

Herdade da Malhadinha Nova

Malhadinha Nova is een bekroond wijnhuis gelegen in de regio Alentejo in Portugal. Het wijnhuis werd opgericht in 1998 door de familie Soares en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten van kwaliteitswijnen in Portugal.

Malhadinha Nova produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals mousserende wijnen en zoete wijnen. Het wijnhuis maakt gebruik van inheemse druivenrassen, zoals Touriga Nacional, Aragonez, Trincadeira en Antão Vaz, en combineert traditionele en moderne wijnbereidingsmethoden om wijnen te maken die zowel authentiek als innovatief zijn.

Casa de Vilacetinho

Casa de Vilacetinho is een wijnhuis gelegen in de Vinho Verde regio van Portugal. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw en wordt beschouwd als een van de oudste en meest traditionele wijnhuizen van de regio.

Casa de Vilacetinho produceert een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen, evenals mousserende wijnen. Het wijnhuis maakt gebruik van inheemse druivenrassen, zoals Alvarinho, Loureiro, Avesso, Azal en Vinhão, en combineert traditionele en moderne wijnbereidingsmethoden om wijnen te maken die zowel authentiek als innovatief zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief